Sivut

perjantai 9. elokuuta 2013

Paluu luvialle. 2013.

Mikko ja Sari lähdössä saaristomerelle Hangosta.

 Vastaan tuli tuttu alus saaristomerelläjossa olen ollut monta kertaa lastaus ja purku töissä.


.
Aluksi tuuli oli erinomainen Genaakerille, mutta tuuli heikkeni heikkenemistään, kunnes vauhti oli liian rauhallinen päivän maileihin,  jotka olivat viimeiselle päivälle hieman yli  viisikymmentä.
  Viime sunnuntaina saavuin takaisin Luvialle. Todella heikon myötäisen saattelemana, genaakkeri antoi  mukavasti lisää nopeutta kunnes.... Yhteensä maileja kertyi reissulta 488.


Reisunpäällä sai Linda uuden köysi lukon rullagenuan köyteen. vanha oli pelkkä kiila lukko joka oli kulunut siten ettei se enää kovassa kelissä pitänyt. Kunnon lukko oli iso apu kovassa tuulessa, eteenkin vetäessä purjetta rullalle.

5 kommenttia:

  1. Jaahas, sitä on reissattu jälleen. Itse olen pariin otteeseen käynyt Ruotsissa ja kokeillut itseohjautuvuus-systeemiä. Toimii kuin entivanhainen junan vessa (ei Pendolino), on halpa, ei mene rikki ja on helppo säätää. Muutti avomeripurjehduksen luonteen aivan toiseksi. Keulapurjeesta (tai isopurjeesta) vain köysi kahden blokin kautta pinnalle ja vastakkaiselle puolelle jonkinlainen kuminauha vastapainoksi.

    Tässä juttua lontooksi:

    http://www.jsward.com/steering/index.shtml

    Videota suomeksi:

    http://www.youtube.com/watch?v=4l7oUlDk0DM

    Ps. yritin kommentoida jo aiemmin, mutta syystäeli toisesta kommentti ei mene läpi.

    VastaaPoista
  2. Moi. kivat videot. Odottelinkin viime syksynä että, eikö mitään teistä kuulu. Kätevän oloinen tuo ohjaus systemi, lieköhän toimiva eväkölisessä?

    VastaaPoista
  3. Kyllä tuon pitäisi toimia veneessä kuin veneessä. Pitkäkölinen on tietysti luonnostaan suuntavakaampi, mutta tuossa systeemissä keulapurjeen voimaa käytetään pinnan liikuttamiseen ja siis veneen ohjaamiseen. En näe mitään syytä miksei toimisi siis eväkölisessäkin. Jos hakee youtuubista sheet to tiller selfsteering hakusanoilla, löytyy kaikennäköisiä veneitä ohjastettuina tuolla systeemillä.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Moi. Joo, on nostettu jo syyskuussa ylös. Jo on taas alkanut laskun odotus, vaikkei edes jäät ole vielä tulleet.

      Poista