Sivut

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Lähdin paripäivää ennen juhannusta Luvialta Parattulaan. Vaimo saapui autolla juhannusta viettämään ja nauttimaan Lindan maittavia aterioita. Lähdin matkaan iltapäivällä ja ensimmäisen yö Ukin Pakkahuoneen laiturissa. Tuuli oli mukava 4-8 ms. ja koneella ei tarvinnut kuin ajaa rantauminen.
Toisen yön olin Katanpäässä jonne ajoin koneella tuulen ollessa heikko ja vastainen. Sama peli Katanpäästä lähdettyäni ränniin Ströömiin päin vastainen ja heikko eli parattulaan koneella.
Parattulasta lähdin Kohti Naantalia ja nyt tuulikin oli suotuisa sekä riitoisa. Purjein Naantaliin. Vaimo saapui sinne autolla. Sieltä seuraavanapäivänä läksimme kohti Airistoa tuuli oli 6-10 ms ja vastainen. Luoveilla mentiin Konetta ei tarvittu muuta kuin Yhden sillan kapeikossa. Vaimoa hirvitti heti kun Linda kallistui yli 15° eli juuri kun meno alkoi olla minun mielestä mukavaa, max kallistus oli alle 20°.
Yöksi menimme Airisto Stormälöön.  Seuraavana päivänä kohti paraisten keskustaa oli leppoisa myötätuuli päivä joka kuitenkin yltyi  kohtalaiseksi purjehduksen aikana, tämä oli vaimon keli ei keikkunut eikä ollut kallellaan ,vain aurinko puuttui.
Tänään hyppäsimme linkkariin ensin Turkuun josta Naantaliin hakemaan vaimon kaara. Samalla kävimme Turussa keskiaikaisilla markkinoilla.
Tänään matkaseura lähti kohti Poria ja minä jäin taas poikamieheksi tai orvoksi, ihan kuinka vain.
Ilma on pilvinen ja tuuleton ja melko viileä.
Tässä olen kahden vaiheilla lähdenkö puksuttelemaan kohti etelää vai odottelenko huomiseen iltapäivään, jolloin tuulen pitäisi olla suotuisa, vaikkakin heikko.







Parattulassa naapuri vene lehahti sankkaan savuun ja liekkeihin 2+6 kg sammuttimet saivat palon hallintaan. Pahimpaan aikaan en ehtinyt kuvia ottamaan, vaan olin mukana pelastus töissä. Veneen omistaja sammutti palon sammuttimella, mutta ei tajunnut ottaa päävirtaa pois, ennen kuin kysyin, että oliko ottanut sekä oliko kaasu pullo suljettu. Johdot oli oikosulussa ja täten tilanne oli päällä kunnes päävirta oli pois otettu.
muutamaa viikkoa aijemmin veneen viereen oli iskenyt salama tuhoten sähkölaitteistoa. Vakuutus oli korvannut ja vauriot korjattu alan liikkeessä. Oliko korjaus ollut virheellinen ? (joka oli palomestarin mielipide tarkistusta tehdessä) vai oliko jotakin jäänyt korjaamatta mitä ei oltu havaittu ?
Johdot tuhoutui totaalisesti ja valkoista jauhetta paikat täynnä Näky oli lohduton.





Kuva Katanpäästä. Kuvassa tykistö patteri




2 kommenttia:

  1. Sun pitää ostaa katamaraani. Mulla vaimo onneksi jo tottunut kallisteluun, mutta lasten takia joutuu olemaan liiaksi sisällä veneessä ja merenkäynti tekee pahan olon. Ilman lapsia menisi ongelmitta varmasti.

    VastaaPoista
  2. Uskon hänen tottuvan melko nopeastikin kunhan oppii luottamaan veneeseen. Sanoinkin jotta jotakin olisi pahasti pielessä, jos vene kulkee suoraan 10 ms tuulella sivuvastaiseen. Tuntui ettei veneen kallistuskaan niin paha ollut pikemminkin puuskat, jotka välillä hieman riuhtaisi lempeästi.

    VastaaPoista