Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2013


Nyt sitten on helppo eksyä kun on käyrät käytettävissä, vai miten se oli ?

Eksymäkäyrä vuodelle 2013 tehty. 2° oli suurin poikkeama. Luoteen ja koillisen välillä eksymää ei varsinaisesti ollut lainkaan. Oli mielenkiintoista laatia eksymä taulukko, aina mietittänyt että, kuinka paljon veneeni eksymä on,  ja millä kopassin suunnalla häiriö on suurin . Vihdoinkin uskallan luottaa kompassiini joka on erityisen tärkeää esim. laiterikon sattuessa tai kovassa aallokossa mentäessä vaikka Viroon, tällöin gps saa haistaa pitkät sillä, sen avulla suoraan ajaminen on toivotonta tai oikeastaan mahdotonta puuhaa.
Tarkoitus yrittää vetristää Simo Vallin oppeja. Yksin purjehdittaessa se onnistunee,  ennakkovalmistelut tekemällä,  tuulen ollessa maltillinen.

No tietystikkin piti laittaa väärä eranto, muistelin sen olleen näillä nurkilla 6,5-7 ° kartat jäi veneeseen tänään kun hain ne tarkistin erannon joka oli vuonna 2006  +5°30´ ja vuotuinen muutos +6`. Eli 2013 se on + 6° 12`. Joten käyrä siirtyy asteen vasemmalle. Täten eksymä vain asteen verran maksimissaan  joko plusaa tai miinusta kompassin suunnasta riippuen.
Aloin epäilemäänkin että, jotakin on pielessä, koska lähes kaikki lukemat oli (0)-(+2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti